Goede Doelen

Maar liefst € 179.085,80

Naar welke Goede Doelen gaat uw donatie?

Op dit moment hebben wij dankzij uw steun maar liefst € 129.117,07 aan onderstaande goede doelen kunnen doneren en voor € 49.968,73 aan geschenken mogen overhandigen.

Samenvattend t/m 01-04-2020

DONATIES:

22.310,84 | KiKa
1.350,00 | Make a Wish
24.103,30 | Kanjerketting en Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK)
1.595,30 | KWF
50,00 | Alpe6
10,00 | Pink Ribbon
100,00 | Stichting Stop Hersentumoren
100,00 | Roparun
39,75 | Stichting AnkieStoer!
40,40 | Stichting Villa Joep!
537,82 | Ronald McDonald Huis  & Sophia
35.000,00 | Uitzichtkamer Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie te Utrecht
2.000,00 | Roadmap en MÁXIMAal bewegen (2 projecten van het PMC)
500,00 | Stichting Haarwensen
40.000,00 | glijbaan in de centrale hal van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie te Utrecht
289,18 | Stichting Tinkerbell
5020,00 | Stichting Kinderoncologische Kampen
300,00 | 20 overnachtingen in het Ronald McDonaldhuis Sophia voor ouders van kindje M uit Steenbergen

GESCHENKEN:

“feestdagen”:
Pasen; paasversiering en een paas-brunch.
Koningsdag; versiering en hapjes.
Vaderdag en moederdag; een cadeautje voor de ouders.
Pinksteren; tappas buffet.
Sinterklaas: versiering, schoencadeautjes, compleet sinterklaasfeest met cadeautjes voor alle kinderen uit het gezin.
Kerst; versiering en een kerstmaaltijd.
Nieuwjaarsdag: High-Tea.
Verjaardag van een patiënt in het Prinses Máxima Centrum; cadeautje, versiering, taart.

Knuffels;
600 KiKa beren
50 Kinderfonds konijnen
104 Haarwens poppen

En verder….
speelgoed, 5 TV’s met ingebouwde DVD spelers, troostmanden, 34 goodiebags, 9 bolderkarren, dagboeken, sprookjeslampen,  2x I-Pad voor de educatieve dienst, metamorfose van 2 zalen, boekjes voor wachtkamer, 17 dekbedovertrekken, diverse DVD’s, honderden gelukspoppetjes, een bijzondere dag voor Pallas(14), schooltas voor Hanneke, Máxima doosjes voor als je klaar bent met de behandeling, kraamcadeautje voor als je een broertje of zusje krijgt en je ligt op dat moment in het ziekenhuis, 6 opbergkasten op de afdeling voor het opbergen van de geschenken, een relaxstoel voor de ouders als hun kind op de intensive care ligt, bakingrediënten voor als de pedagogisch medewerkers met de kinderen iets lekkers willen bakken, knutselspulletjes, kleurboeken en tijdschriften, afleidings-materialen, beloningskastje, fototoestel om bijzondere momenten vast te leggen, spelletjes, een gezinsdagje naar  de Winter-Efteling voor Marit, fantasiekaarten, kanjerkralen-zakjes, krijtstiften, mini koranboekjes, bellenblazen, trofee, scherm vervangen voor I-Pad, snack- en chipavondjes en er is een Verhalenvertelster en een Goochelaar ingehuurd.

Ruim 1300 identieke handgemaakte doosjes voor de eindkraal van de Kanjerketting; gehaakt door vrijwilligers onder begeleiding van Ria Lauwen uit Nieuw-Vossemeer.

“DE UITZICHTKAMER”

Dit is een glazen uitstulping aan het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie dit je letterlijk even “buiten” de muren van het pand brengt.

De omgeving is groen met uitzicht op het Utrechts landschap, dus dat werkt ontspannend. Belangrijk is de verwarming maar ook de relaxte aankleding van de ruimte. Het is bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of 10, om rust te zoeken en te kunnen ontspannen.

 

 

Ik ben altijd op zoek naar Goede Doelen die te maken hebben met kinderkanker, zodra ik een onderwerp heb gevonden wat mij raakt en wat bij Stichting Ankie past, ga ik op zoek naar een contactpersoon en dan kijk ik of ik iets kan schenken.

 

 

 www.kika.nl

 

 

                                                                    

 11 Kinderfonds Konijnen, 43 KiKa beren, 2 bolderkarren, 26 Haarwens poppen en 34 Goodiebags 

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Uit dankbaarheid voor de goede zorgen tijdens onze logeerdagen  van 10 mei 2009 t/m 19 mei 2009

 www.ronaldmcdonaldhuissophia.nl

 

 

  Stichting Doe Een Wens

  Uit dankbaarheid voor het mooie weekend naar Amsterdam voor ons gezin en Rikke Bakker op 16 en 17 januari 2010. Rikke is Ankie’s beste vriendin. Onze lieve verpleegster Mirjam Flikweert heeft Ankie opgegeven bij Stichting Doe Een Wens, zo Lief!!!

Het weekend…

Om 12.00 uur werden wij uitgezwaaid door familie, vrienden, vriendinnen en leerkrachten. Met de limousine naar A’dam gereden en onderweg allemaal lekkers genuttigd, taart versierd voor papa’s verjaardag bij De taarten Abel, rondvaart door de A’damse grachten, luxe hotel met eigen kamer voor Ankie en Rikke inclusief roomservice, voor ons allemaal kadootjes, voor papa en mama héérlijk diner, ’s morgens uitgebreid ontbijt, met de taxi naar Madame Tussaud en de meiden in een privé-taxi, daar een privé rondleiding gekregen en op de Dam stond een Hummerlimousine klaar om vervolgens naar de Mac-Drive te gaan. Bij thuiskomst was onze woonkamer prachtig versierd en in de koelkast stond een Michael Jackson taart. We zijn niet alleen Stichting Doe Een Wens dankbaar, maar natuurlijk ook de wensvervullers Erika v/d Zande, Agnes van Hoesel en Cor.

 www.make-a-wish.nl

 

            

VOKK    Vereniging Ouders Kinderen en Kanker

  www.kanjerketting.nl of  www.vokk.nl

Ik heb samen met Wilma, mijn  lieve vriendin, een workshop memorial-zeepkettingen twv €175,00 gegeven aan lotgenoten op een bijeenkomst die georganiseerd is door de VOKK. Na afloop van die middag heb ik 15 met pioenrozen gevulde windlichten  twv €100,00 geschonken aan deze ouders en aan de zorgzame vrijwilligers van de VOKK. Dankjewel Mieke, voor je altijd luisterend oor, je lieve mailtjes en jouw arm om ons heen.

Voorheen had ik eens een hele grote pan verse soep gemaakt voor 30 lotgenoten; ook dát gaf mij een goed gevoel.

 

Kilian Alofs lag naast Ankie in het ziekenhuis. Op dit moment ging het goed met Kilian. Hij ging in augustus 2012 de Alpe d’Huez op met zijn team STEPPEN TEGEN KANKER om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Stichting Ankie sponsort hem met €50,00. Kilian vroeg een foto van Ankie om mee te nemen en haar te gedenken. Mooi gebaar! Zet hem op KANJER!!!

Kilian ontving een leuk kadootje t.w.v. €50,00 en de behandelingen geven toch weer nadelige gevolgen. 

Helaas is Kilian overleden…..Rust zacht dappere Kanjer!

 

 

 

 
 

Arts onderzoeker Wing Tong

Arts onderzoeker Wing Tong verricht met geld van Kika onderzoek naar leukemie.
Ik geef hem 2 tasjes mee t.w.v. €100,00 voor 2 patiëntjes uit zijn onderzoek en hij kreeg er een mooie glimlach voor terug.Wing zet zich ook sportief in voor KiKa en hij houdt mij op de hoogte over zijn inzet, motivatie en promotie-onderzoek.Kortom…een warme persoonlijkheid met het hart op de goed plaats. 

 

 

 

 

 

 
Mijn lieve vriendinnen Ida & Linda brengen samen met mij  cadeautjes t.w.v. €2.300,00 naar het Sophia Kinderziekenhuis.
KiKa beren (200), 5 televisie’s met DVD spelers en diverse kleine troostgeschenkjes.

Ida heeft veel goededoelenhangers verkocht en Linda heeft ook Goededoelenhangers verkocht en geld opgehaald tijdens een sponsorloop.

 
Samen was dit ongeveer t.w.v. €1.000,00
Daarnaast heb ik van de Kiwanisclub Steenbergen e.o. €2.000,00 gekregen en een deel daarvan is ook besteed aan deze geschenken.

 

 

 

Ida en Ik zoeken een mooie witte NOOSA armband uit t.w.v. €50,00 voor een meisje van 17.

Zij heeft een hersentumor en werd in mei 2013 geopereerd.
Wij wensen het meisje heel veel sterkte en geluk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nette Falkenburg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hanneke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagboeken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adri Polderman

Verrassing!

Eind juni, op een mooie ochtend word ik gezocht door een collega. Ze deelt me mee dat er visite voor mij is. Bij mijn kamer staat een stralende Shirley van Overveld met haar zoon Marijn.  Ze komen namens de Stichting Ankie een I-pad brengen. Wat een fantastisch geschenk!

Waarom een I-pad voor mij als consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen?                                                             Een tijdje geleden kwam ik Shirley met twee vriendinnen zeulend met een grote doos met beren tegen in het ziekenhuis. Ik ken haar nog van de tijd dat haar dochter Ankie hier werd behandeld in ons ziekenhuis. Mede  omdat Shirley op zo’n positieve manier in het leven staat, is het altijd een feest om haar weer te zien. Ik vertelde enthousiast dat ik net les had gegeven aan een jongen van 14 jaar op de Intensive Care. Hij kon vanwege een operatie aan zijn luchtpijp niet spreken. Echter communicatie bleek geen probleem, maar ook de afwezigheid van een woordenboek niet. Of het nu om het spreken ging of om de aanwezigheid van een naslagwerk, de I-pad van vader bleek de oplossing.

Shirley, altijd bezig het leven van zieke kinderen te verbeteren, zag hier gelijk een kans liggen. Ze vroeg of het mij bij het lesgeven aan ernstig zieke leerlingen zou helpen om een I-pad te hebben. Het antwoord lag eigenlijk al voor de hand, al was  ik een beetje beduusd bij het feit dat je zo’n duur en mooi geschenk zou kunnen krijgen. Shrirley ging er gelijk mee aan de slag. En een paar weken later kwam er al een mail dat ze het allemaal voor elkaar had en dat ze binnenkort langs zou komen.

Daar staan dan moeder Shirley en broer Marijn met stralende gezichten en overhandigen mij de doos met de I-pad.  Een geweldig cadeau!  Waarvoor heel hartelijk dank aan Shirley, de sponsors en alle mensen die haar helpen!

Rotterdam, juli 2013

Adri Polderman, consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen
Educatieve Voorziening Erasmus MC – Sophia

 

 

 

 

 Juvenaat Heilig HartGymnasium Juvenaat Heilig Hart haalt € 20.839,74 op voor KWF

2 jaar geleden was ik op een bijeenkomst op het Gymnasium Juvenaat H. Hart

Ben Beesems gaf uitleg over de sociale actie; het beklimmen van de Alpe d’HuZes met 4 leerlingen en 4 leerkrachten. Daar kwam heel wat bij kijken…in mijn ogen was dat een bevlogen ambitie van hem die eigenlijk helemaal niet haalbaar was. Oké, dus dit is het Juvenaat…”WOW!”

Vanuit Stichting Ankie heb ik een eerste donatie gedaan omdat ik het KWF  een goed doel vind waar mijn hart ligt en thuisgekomen begon ik er al snel vertrouwen in te krijgen. Mijn vriendin Wilma en ik hebben, uiteraard privé, een appartement en busreis voor 8 dagen geboekt bij de school om zo ook iets bij te dragen (incl. Koffersjouwer).

Uiteindelijk heeft dit enthousiaste team en alle betrokkenen ons gezellige en vluchtige ontmoetingen gebracht. Op een terrasje een koffietje doen, een stokbroodje kopen bij de bakker, met de bus op een van de koersdagen mee gereden tot de camping in het dal, samen onderweg een ijsje eten, in bocht 7 en 4 een oprechte aanmoediging of bescheiden omhelzing en in de bus kaartspelletjes aanhoren (grapje).

Afgelopen woensdag was de afsluiting in de aula op school. En dan heeft diezelfde Ben Beesems mij voor de 2e keer versteld doen staan met zijn mooie woorden. Het heeft mij allemaal diep graakt en ook namens Wilma en ons gezin wil ik graag zeggen: “een grote PLUIM voor allen die dit mogelijk hebben gemaakt”. Ik ben trots op jullie en het was een hele eer om hier bij te mogen zijn. Proficiat met jullie behaalde resultaten!

 

http://www.scheldestroom.nl

http://www.reisclubdebrabantsewal.nl/home.html

 

Onlangs bijgewerkt1

 

foto kopie

 

IMG_4187 kopie

 

IMG_5055 kopie

Desktop17

 

 

IMG_4856 kopie

 

11203213_700517230076210_5551987694983532628_n

 

11206113_722529981208268_2243092333953354333_n

 

10641181_1051602784869344_2333813228945607052_n

 

l_gelukskikker

 

 

Op onze Facebook pagina zijn alle activiteiten up-to-date